Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генпрокурор України провів зустріч з представниками ФБР

Генпрокурор обговорив з представниками ФБР співпрацю щодо захисту українських культурних цінностей. Про це повідомили в офісі Генпрокурора України.

▫️Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з представниками ФБР: Крістін Кох, Джейком Арчером та Ланцем Ніксоном. Обговорили співпрацю щодо захисту українських культурних цінностей.

Знищення та викрадення об'єктів української культурної спадщини — одні з поширених та масових воєнних злочинів, які росія чинить в ході своєї підступної війни проти України. Усі причетні до них мають понести відповідальність, а національне надбання має бути повернуте українському народові, - повідомив Генпрокурор.

Ворог цілеспрямовано намагається знищити українську ідентичність та державність, руйнуючи нашу культурну спадщину. Станом на сьогодні в Україні задокументовано пошкодження або знищення щонайменше 902 культурних об'єктів та історичних пам'яток внаслідок російської агресії. Серед них є, зокрема, об'єкти внесені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та захищені міжнародним гуманітарним правом. Українські органи правопорядку розслідують 71 кримінальне провадження щодо таких злочинів, - додав він.

Андрій Костін зазначив, що необхідно діяти спільно, аби ефективно протистояти російському варварству. Обмінюватися досвідом та техніками розслідування таких злочинів, напрацьовувати спільні рішення для боротьби з контрабандою культурних цінностей та сприяти їх поверненню на батьківщину.

Генпрокурор подякував американським колегам за готовність підтримати зусилля нашої держави із захисту культурної спадщини та української ідентичності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ