Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Генпрокурор заявив, що доказів причетності Кучми до вбивства Гонгадзе немає

енеральний прокурор України не має юридичних доказів того, що другий Президент України Леонід Кучма давав вказівки вбити журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Юрій Луценко повідомив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, передає УНН.

"У мене немає зараз юридичних доказів того, що особисто Кучма давав вказівки на знищення Гонгадзе. На жаль, майор Мельниченко досі так і не здав оригіналів записів та записуючих пристроїв, і сам не співпрацює зі слідством. Без цього юридичне залучення і вирішення долі Кучми неможливо", - сказав Луценко.

Він також пояснив, у чому саме вбачає провину Кучми.

"Я вважаю, що Кучма винен у тому, що створив атмосферу в прокуратурі. Невдоволення Президента вловлювалося оточенням і приймало характер, хто швидше знищить ворога керівника еліт - диктатора. Саме це я ставлю йому в провину. У нас бувають рідкісні, але зустрічі, і завжди йому це кажу. Є дві круті помилки Кучми: перша - створення олігархії, яка все ще підриває перспективи України, друга - диктаторська система управління, при якій була перейдена межа, за яку не можна було переходити", - зазначив Генпрокурор.

Луценко заявив, що розслідування вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе може бути завершено за місяць, за умови, якщо слідство отримає оригінали записів Мельниченка.

Нагадаємо, український журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області було виявлено тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати Гонгадзе. Останки зберігалися в київському морзі. Поховали його тільки в березні 2016 року.

Після смерті журналіста, 29 січня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Олексія Пукача до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва залишив без змін вирок Печерського районного суду, який засудив екс-начальника зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ