Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховний суд залишив у силі довічний вирок Пукачу за вбивство Гонгадзе

У п'ятницю, 2 липня, Верховний суд України виніс вирок Олексію Пукачу, якого засуджено першою та апеляційною інстанціями за резонансне вбивство журналіста і головного редактора інтернет-видання "Українська правда" Георгія Гонгадзе. Згідно з ним Пукач буде відбувати довічне ув'язнення.
Олексій Пукач

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення колегії суду.

Касаційний кримінальний суд Верховного суду відхилив усі пропозиції, касаційні скарги, в тому числі і адвоката Пукача. Таким чином, залишено в силі рішення попередніх судових інстанцій про довічне ув'язнення для екс-міліціонера за причетність до вбивства Гонгадзе.

Георгія Гонгадзе викрали увечері 16 вересня 2000 року, коли він йшов додому, повертаючись з роботи. Лише 2 листопада в Таращанському лісі було знайдено його обезголовлене тіло. Смерть українського журналіста створила ефект бомби, що вибухнула як в нашій країні, так і за кордоном.

Тільки в 2010 році слідча група у справі Гонгадзе у Генпрокуратурі винесла остаточне рішення про причетність колишнього начальника розвідки МВС Олексія Пукача до вбивства українського журналіста, яке він зробив за допомогою трьох своїх підлеглих. Сам Пукач визнав свою провину, заявив, що готовий співпрацювати зі слідством, вказати місце, де злочинці сховали голову Гонгадзе і назвати імена замовників вбивства.

Нагадаємо, 3 травня США закликали здійснити правосуддя щодо загиблих в Україні журналістів Павла Шеремета, Георгія Гонгадзе, Вадима Комарова та інших. Звернення присвятили Всесвітньому дню свободи преси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ