Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Гігантська 13-кілограмова пухлина в животі мало не вбила жінку

53-річна жінка думала, що просто погладшала і довгий час не зверталась за медичною допомогою.

Фото: Перше медоб'єднання Львова

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова

53-річна Ірина з міста Хотин усе своє життя присвятила вчителюванню. Серйозних проблем зі здоров'ям у жінки ніколи не виникало.

"Близько чотирьох років тому на яєчнику жінки з'явився новоутвір, про який вона не знала. Бо пухлина прогресувала безсимптомно. Болю не було. Єдине що Ірина поступово набирала зайву вагу", — з'ясували медики.

У березні 2023 року пухлина стрімко зросла до гігантських розмірів. Ірина не могла самотужки одягнутися, спокійно лежати чи сидіти. Болі виснажували жінку. Утім вона продовжувала терпіти біль і не йшла до лікаря. Але пухлина продовжувала збільшуватись. Коли Ірина усвідомила, що одного ранку може просто не прокинутися нарешті звернулась до медиків.

Місцеві лікарі були шоковані побаченим. Вони доправили Ірину до реанімації. І почали пошуки лікарні та спеціалістів, які погодяться оперувати жінку у такому важкому стані.

Наважились взятися за цей складний випадок львівські хірурги лікарні Святого Пантелеймона.

"Жінка потрапила до нас [лікарні Святого Пантелеймона — ред.] в стабільно-важкому стані з деформованим животом, втратою м'язової маси, сильною слабкістю та зайвою рідиною в плевральній порожнині. Часу зволікати більше не було", — пригадують лікарі.

Після необхідного додаткового обстеження спеціалісти взялися за видалення гігантського утворення.

Фото: Перше медоб'єднання Львова

У ході операції лікарі видалили 13-кілограмову пухлину, розміром 35 на 25 сантиметрів.

Жінці насправді ще дуже пощастило, кажуть хірурги. Адже, пухлина не розповсюдилась на сусідні органи та структури. А тому лікарі швидко та безпечно видалили новоутвір.

Операція тривала дві години та пройшла успішно. За тиждень прийшли й результати гістології. Пухлина виявилася доброякісною, а тому додаткової терапії жінка не потребує.

Вчительку вже виписали й незабаром вона планує повернутися до викладання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ