Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава МЗС України вперше за 25 років поїде до ПАР

У Преторії Дмитро Кулеба проведе переговори із Міністром міжнародних відносин та співробітництва ПАР Наледі Пандор

Фото: Depositphotos

Сьогодні, 6 листопада, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить офіційний візит до Південно-Африканської Республіки.

Це буде перший візит українського Міністра закордонних справ до ПАР з 1998 року., інформує пресслужба уряду.

У Преторії Дмитро Кулеба проведе переговори із Міністром міжнародних відносин та співробітництва ПАР Наледі Пандор, ключовими темами яких стануть втілення української формули миру, активізація зусиль задля повернення українських дітей, незаконно вивезених із тимчасово окупованих територій до Росії, забезпечення продовольчої безпеки в Африці, збільшення обсягів двосторонньої торгівлі, активізація взаємодії України та ПАР в міжнародних організаціях. 

Програма візиту, серед іншого, передбачає лекцію глави МЗС України перед студентами та викладачами Університету Преторії, а також відкриття виставки віртуальної реальності «Living the War» про наслідки агресії росії проти України у Центрі мистецтв Javett при університеті.

Нагадаємо, що в січні 2022 року була схвалена Африканська стратегія України. В її межах були суттєво активізовані контакти з країнами Африки по лінії Президента України, МЗС та парламентської дипломатії. Візит до ПАР стане четвертою поїздкою Дмитра Кулеба до Африки. Перша відбулася в жовтні 2022 року (Сенегал, Кот-д‘Івуар, Гана та Кенія), друга — в травні 2023 року (Марокко, Ефіопія, Руанда, Мозамбік та Нігерія), а третя — в липні 2023 року (Екваторіальна Гвінея та Ліберія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ