Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Глави МЗС БеНіЛюксу відвідали зону ООС

фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
фото - пресслужба ООС
1/7
У четвер, 6 травня, в рамках дводенного візиту в Україну, Луганську область відвідали іноземні делегації на чолі з Міністеркою закордонних та європейських справ, зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Королівства Бельгія Софі Вільмес, Міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Стефаном Блоком та Міністром закордонних та європейських справ Великого Герцогства Люксембургу Жаном Ассельборном.

Про це інформує штаб ООС у Facebook.

Заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов поінформував іноземних делегатів, що керівництво Російської Федерації продовжує реалізацію планів щодо пошуків шляхів подальшої дестабілізації обстановки на території України та недопущення реінтеграції тимчасово окупованих територій Луганщини та Донеччини. 

«Російська Федерація намагається штучно загострити ситуацію в районі проведення ООС за рахунок збільшення обстрілів. Однак не зважаючи на це, ситуація на Сході залишається повністю контрольованою підрозділами Збройних Сил України і Об’єднані сили знаходяться в готовності своєчасно і адекватно реагувати на загрози, що виникають», – зауважив генерал-майор Едуард Москальов.

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай ознайомив іноземних гостей з ситуацією в області. Він наголосив, що третина території Луганщини наразі є окупованою.

«Але завдяки нашим військовим, які стримують російську агресію, за останні два роки ми зробили позитивний прорив, зокрема, в розбудові інфраструктури», – зазначив очільник Луганщини.

Делегація міністрів закордонних справ країн Бенілюксу ознайомилась із роботою ЦНАП та оглянула інфраструктуру КПВВ «Щастя».

Заступник Командувача Об’єднаних сил з питань застосування сил та засобів ДПС України полковник Андрій Тишкевич поінформував іноземну делегацію, що КПВВ «Щастя» функціонує. Однак, на даний час через транспортний коридор переміщуються лише гуманітарні вантажі на тимчасово окуповану територію області. Це спричинено блокуванням роботи зі сторони російсько-окупаційних військ.

Насамперед Міністерка закордонних та європейських справ, зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Королівства Бельгія Софі Вільмес висловила подяку від усієї делегації країн Бенілюксу та зауважила: «Сьогодні ми особисто переконалися, як змінюється Луганщина, покращуються умови життя місцевого населення. Висловлюємо Україні повну підтримку її територіальної цілісності та суверенітету».

На завершення візиту, очільник Луганщини Сергій Гайдай високо оцінив значення візиту європейських посадовців для врегулювання ситуації на Донбасі.

«Для нас дуже важлива підтримка! Керівництво держави робить усе можливе, щоб розв'язувати питання дипломатичним шляхом, але без підтримки міжнародних інституцій це зробити неможливо», – зазначив він та наголосив на необхідності продовження політичного й економічного тиску на Російську Федерацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ