Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський обговорив із новим прем'єром Нідерландів посилення української ППО, оборонну співпрацю та підготовку пілотів

Президент України Володимир Зеленський у межах робочого візиту до Вашингтона провів зустріч із новопризначеним прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схофом.

Як повідомляється в телеграм-каналі глави Української держави в середу, основна увага під час перемовин була приділена посиленню української системи протиповітряної оборони, оборонним потребам Сил оборони та безпеки України і розвитку оборонної співпраці між країнами. Лідери також обговорили підготовку українських пілотів.

Зеленський подякував Нідерландам за принципову підтримку України на тлі повномасштабного російського вторгнення.

Зі свого боку Схоф підтвердив інформацію про додаткове фінансування закупівлі боєприпасів для винищувачів F-16, які поставляються в Україну, і запевнив у всебічній підтримці з боку Нідерландів.

"Після нашої телефонної розмови минулого тижня і візиту міністра закордонних справ Вельдкампа і міністра оборони Брекельманса в Україну минулими вихідними, тепер приємно особисто зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським на саміті НАТО. Я ще раз запевнив його в продовженні голландської підтримки України. Так довго і стільки, скільки необхідно", - написав Схоф у соцмережі Х у середу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ