Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова ЛОДА Микола Кміть представив на Лондонському Самміті інвестиційні проекти Львівщини

Голова Львівської ОДА Микола Кміть взяв участь в Українському Інвестиційному Саміті у рамках 5-ї щорічної конференції Інституту Адама Сміта 9 -11 березня 2009 р. у м. Лондон та провів зустрічі у Посольстві України у Великобританії. На Самміті були також присутні провідні британські економісти і парламентарії, українські високопосадовці, представники дипкорпусу та міжнародного бізнесу, -- повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Доповідь Миколи Кмітя, присвячена інвестиційному потенціалу Львівщини, проходила в рамках сесії на тему оцінки поточного інвестиційного клімату в Україні.
«Сьогодні, як ніколи, Україні важливо не сходити з міжнародної бізнес-арени та не зникати з інвестиційної мапи світу, - прокоментував мету свого візиту Кміть. – Нам просто треба ретельно проаналізувати уроки цієї економічної кризи та можливості якісно оновити економіку та інфраструктуру держави. У цьому полягає мета цьогорічного Лондонського Самміту, адже тут – найбільш фахові експерти та серйозні інвестори, які вже не перший рік відстежують інвестиційну динаміку в Україні. Їм важливо розуміти, яка зараз ситуація в регіонах, яке наше антикризове бачення та які інвестиційні проекти ми реалізуємо».
У своїй доповіді керівник області наголосив на регіональних особливостях Львівщини – її ролі містка між ЄС та Україною, переважанні в економіці області малого та середнього бізнесу, високій конкурентоспроможності регіону завдяки кваліфікації та вартості робочої сили, розвиненості інформаційних технологій та інновацій.
«Згідно дослідження, проведеного в Україні Світовим Економічним Форумом минулого року, Львівщина посіла 4-те місце за показником конкурентоспроможності серед усіх регіонів України і друге місце - за якістю вищої освіти. За дослідженням KPMG, Львів – одне із 30 найперспективніших міст у світі для розвитку ІТ. Наше прагнення – щоб Львівщина реалізувала цей потужний потенціал у трьох напрямах: як регіон сталого економічного та підприємницького розвитку, як ворота України до Європейського Союзу та як регіон високоосвічених людей, інноваційного потенціалу та технологічно розвинутих підприємств», - сказав голова ЛОДА.
Микола Кміть також представив ключові актуальні інвестиційні проекти області, серед яких - реконструкція Львівського міжнародного аеропорту, будівництво вузької залізничної колії євростандарту від кордону з Польщею до Львова (проект «Євроколія»), будівництво концесійної автодороги Львів – Краківець та ін.. М.Кміть повідомив, що нещодавно знято юридичну перепону для реалізації концесійного проекту завдяки внесенню змін до Закону України «Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг», які сприяють захисту інвестицій та надають гарантії інвестору. Загалом цього року, за словами Кмітя, область очікує на притік інвестицій в область на суму біля 350 млн. дол.. США.
У роботі Українського Інвестиційного Самміту взяли участь Депутат Парламенту Великобританії Стівен Байєр, 1-й віце-президент ЄБРР Варел Фрімен, директор по Україні ЄБРР Андре Куусвек, 1-й заступник Міністра юстиції України Євген Корнійчук, заступник міністра економіки України Валерій П’ятницький, голова Комітету ВР з питань фінансів та банківської діяльності Микола Азаров та інші поважні гості.
У ході зустрічі Голови ЛОДА з Надзвичайним та Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії Ігорем Харченком та керівником Торговельно-економічної місії при Посольстві України у Великобританії Ярославом Войтком були обговорені можливості активізації економічного співробітництва між Львівщиною та Великобританією та налагодження ділових контактів для реалізації інвестиційних проектів в області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ