Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова ЛОДА привітав українців з Днем кримськотатарського прапора

Нагадаємо, День кримськотатарського прапора - день вшанування національного прапора кримських татар, корінного народу Криму. Відзначається 26 червня з 2010 року. Кримськотатарський прапор був затверджений Курултаєм кримських татар 1917 року і поновлений 30 червня 1991 року.

Сьогодні День кримськотатарського прапора — полотнища небесного кольору із зображеним на ньому золотим гербом — тамгою. Кримськотатарський прапор — це символ незламності та відданої боротьби кримськотатарського народу за свою свободу. Під час довгих років страждань та поневірянь, проведених у вигнанні, корінний народ Криму мужньо зберігав свою самобутність і культуру, а після повернення на рідну землю продемонстрував світові неабияку національну єдність та мужність.

Історія, на жаль, повторюється: народ киримли вимушений продовжувати протистояння імперським амбіціям Кремля. Російська Федерація, анексувавши Кримський півострів, не лише підтверджує свою окупаційну політику, але й ганебно переслідує українських громадян на окупованих територіях, ув’язнює за політичні погляди, брутально порушує права людини, нехтує всіма міжнародними угодами і домовленостями.

Ми переможемо, тому що в єдності, як і в життєдайних кольорах наших прапорів, зберігається невичерпна сила прагнення до волі та справедливості.

Два прапори – одна країна!

Крим- це Україна!

Слава Україні!

Максим Козицький

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ