Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова Львівської облради вірить у новий національний підйом

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич виступив із вітальним словом на урочистій академій у з нагоди відзначення Дня Соборності та 92-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, яка відбулася сьогодні у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької.

Насамперед Олег Панькевич наголосив на колосальному історичному, політичному і символічному значенні події 22 січня 1919 року для українців: "Саме тоді українська нація, століттями розділена кордонами ворожих імперій, голосно заявила про себе і показала світові свою незламну волю. За першої ж нагоди українці усіх регіонів, від Закарпаття і до Кубані, свідомо і піднесено заявили про свою волю жити у єдиній і незалежній Україні", повідомляє прес-служба ЛОР.

На переконання Панькевича, саме ця національна воля та бажання бачити державу незалежною вели пізніше у бій повстанців УПА, саме вони вивели сотні тисяч людей на «живий ланцюг» 1990 року, і на Майдан 2004. Він також висловив своє переконання у тім, що саме національна воля неминуче зробить Україну потужною і сильною державою.

Панькевич визначив причини поразок українців: "Хитання, непослідовність, схильність до поступок смертельним ворогам, - усі ці риси тодішньої української політичної еліти призвели врешті до того, що українці зазнали поразки у кривавому протистоянні на три фронти. Щось подібне сталося і після 2004 року, коли нація на Майдані вручила владу тим, кого вважала своїми провідниками, своєю елітою".

На думку Олега Панькевича, сьогоднішня еліта не справдила сподівань українців, повторивши всі помилки та слабкості політиків з Центральної Ради. Адже останній рік «відзначився» для України капітулянтськими харківськими угодами, входженням до уряду відвертих україножерів, наступом на політичні і соціальні права українців, просуванням русифікації, арештами патріотів. Регулярним явищем стало знущання міністрів і високопосадовців над національною гідністю українців.

Олег Панькевич вірить у новий національний підйом: «Акт Злуки, Свято Соборності - це події, які надихають наші серця вірою у націю, і у Боже провидіння. Адже все на цьому світі досягається лише з Божої волі, а також - через зусилля і боротьбу, взаємодопомогу та солідарність. Тому і сьогодні ми не можемо опускати руки та зневірюватися. Ми мусимо щоденно працювати та боротися, щоби нарешті досягти того результату, на який сподівалися та якого понад усе бажали наші героїчні предки».

Олег Панькевич наголосив на тому, що усі ми повинні нарешті навчитися робити висновки з нашого минулого, щоб не повторювати вкотре тих самих помилок. Ми усі мусимо повернутися до того, що робить нас сильними - ідея, віра, солідарність, любов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ