Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Львівської ОДА розповів, як йому працюється «в екзилі»

Робота Львівської ОДА на сьогодні дуже ускладнена, з кожним департаментом доводиться зустрічатися окремо, наради відбуваються практично кожен день і в різних місцях. Також важче контролювати виконання завдань. Про це в коментарі журналістам сьогодні 3 лютого, перед початком традиційної понеділкової апаратної наради розповів голова Львівської ОДА Олег Сало.

При цьому Олег Сало запевнив, що ситуація в області контрольована.

«Соціальні виплати за січень повністю виплачені, із зарплатами і пенсіями затримок немає. На автошляхах була важка ситуація, вітер 24 м/сек. Ротори і БАТи проїжджають, буквально за ними замітає по новому. Але ми підготувалися до зими добре. Такої ситуації, яка була торік, не допустили, тому що є і паливно-мастильні матеріали, і суміші, підготували понад 300 одиниць техніки. Попросили Міністерство оборони, МНС, щоб надали додаткові БАТи, їх 8 штук працює в районах області. Були труднощі тільки в реверсному русі. Але траса Київ-Чоп не зупинялася. Також до 90 сіл області поки що частково обмежений доїзд.

Сьогодні вся ця техніка, яка працювала на трасі Київ-Чоп перекидається на Золочів, Броди, Радехівський, Сокальський райони, де найгірша ситуація. Ми робимо все, щоб ситуація нормалізувалася. В Перемишлянському районі вітром зняло дах на Народному домі. Зараз ми помагаємо перекрити. Сорок штук шиферу треба на Народний дім і 25 - на школу.  Маємо прорив водогону в Дрогобичі, але всіх попереджено, водогін зупинено, і до кінця дня ми плануємо його ввести в експлуатацію. Котельні всі працюють, робота вся продовжується, нагальних проблем немає. Щодо тих тих сіл, які були знеструмлені, на сьогодні все зроблено, опори поміняні, дроти понатягували. Словом, забезпечено життєдіяльність області в повному обсязі», – сказав він.

Голова Львівської ОДА висловив негативне ставлення до захоплення протестувальниками будівлі на Винниченка, 18.

«Я більш ніж впевнений, що в найкоротший термін дійдуть логічного завершення ті перемовини, які нині тривають в Києві, бо потрібно працювати. Ми відкидаємо область назад, дуже сильно відкидаємо. Всі програми призупинені, інвестиційні проекти, які ми напрацювали з іноземними великими інвесторами, іноземними банками, вони на сьогодні всі в замороженому стані, інвестори очікують, а це робочі місця, зарплати дляч наших людей», – сказав він.

Олег Сало зауважив, що нині доводиться проводити наради частіше, ніж в звичному режимі, постійно контактувати з Кабміном.

До свого Кабінету на Винниченка,18 Олег Сало, за його словами, повернеться тоді, коли розблокують будівлю ЛОДА.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ