Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Голова Львівської ОДА закликає робити щеплення від грипу

Ситуація із захворюваністю на грип та ГРЗ у Львівській області характеризується як стійка із тенденцією до стабілізації. З 31 грудня по 5 січня захворіло 9 335 осіб, що є нижчим від епідеміологічного порогу, епідпоріг перевищено у Перемишлянському районі в 1,2 рази. Про це сьогодні, 10 січня, під час наради повідомив начальник головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Сергій Федоренко.

У Львівській області з 1 листопада 2010 року по 2 січня 2011 на грип та ГРЗ захворіло 152 875 осіб. У відповідний період 2009 року – 230 тис. осіб.

«У всіх школах області проводиться навчання. В області створено регіональний та локальні резерви ліків», – наголосив С. Федоренко.

Під час наради голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк наголосив, що в області необхідно проводити активну роз’яснювальну роботу серед населення щодо проведення щеплення. Особливо це стосується людей, які відносяться до категорії ризику.

На підприємствах та навчальних закладах потрібно дотримуватися правил особистої гігієни та профілактичних заходів: «Це провітрювання приміщень, вологе прибирання, при необхідності дотримання маскового режиму. Особливо це важливо у тих закладах, де навчаються діти».

До груп медичного ризику (висока можливість клінічних ускладнень від грипу) належать: особи з хронічними захворюваннями (дихальної та серцево-судинної систем, нирок, обміну речовин) та ожирінням; особи віком понад 60 років; жінки, які ймовірно перебуватимуть в 2-3 триместрі вагітності під час епідемії грипу; особи, що перебувають в спеціалізованих колективах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку, будинках дитини, тощо). До груп епідемічного ризику (висока можливість інфікування грипом) належать: діти дошкільного віку, школярі, підлітки, студенти, персонал медичних закладів, персонал середніх шкільних та інших навчальних закладів, інтернатів, будинків дитини та осіб похилого віку, робітники сфери послуг, торгівлі, транспорту, військові, тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ