Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Головлікар Львівської психіатричної лікарні написав заяву на звільнення

Головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні написав заяву на звільнення. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Як зауважили у прес-службі, конфлікт у лікарні тривав кілька місяців, його розпочали 15 медпрацівників, яким запропонували нові посади після закриття 17-го психотуберкульозного відділення. Вони відмовилися від запропонованої роботи та вимагали відкрити нове відділення для свого працевлаштування. І коли адміністрація лікарні не пристала на цю пропозицію, почався конфлікт. Головного лікаря Олександра Фільца почали звинувачувати у протиправних діях та тиснути на нього для прийняття неправомірних рішень.

Зважаючи на шантаж з боку звільнених працівників,  колектив лікарні став на захист головного лікаря і прийняв звернення, у якому звинуватив колишніх працівників лікарні у спільних із забудовниками діях у спробі  рейдерського захоплення 22 гектарів землі на території лікарні. 

На вчорашньому, 22 квітня, засіданні члени постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту розглянули звернення колективу, який просить захистити лікарню від свавілля.

«Погано, що колектив лікарні не зміг дати раду з людьми, які зробили заколот. Тому комісія  підтримує колектив», зазначив депутат обласної ради Ігор Ковальчук.

Голова постійної комісії Михайло Гичка зазначив, що комісія також підтримує головного лікаря Олександра Фільца і рекомендує йому не звільнятися, проте, як зазначив професор Фільц, він свого рішення не міняє. Відтак, резюмували в облраді, колектив у протистоянні переміг, але головний лікар залишає свою посаду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ