Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головну ялинку Львова розберуть вже цього тижня

У п’ятницю, 12 січня, головну ялинку Львова розберуть та утилізують. До цього процесу будуть залучені працівники ЛКП «Львівсвітло» та ЛКП «Зелений Львів». Відтак цього сезону головна ялинка стояла на площі перед Оперним театром майже півтора місяці.

Про це повідомили в ЛМР. 

«Спочатку з головної ялинки міста працівники ЛКП “Львівсвітло” знімуть освітлення. Тоді вже працівники ЛКП “Зелений Львів” розкрижують дерево – стовбур забере підприємство, а гілки повеземо на компостуальну станцію, що на вул. Пластовій, 13», – розповів Роман Яцикович, начальник відділу просвітництва та комунікації управління з питань поводження з відходами.

Нагадаємо, головну ялинку Львівської громади встановили 1 грудня, напередодні Дня св. Миколая. Вона – 14 метрів заввишки. Її Львову подарували мешканці Білогорщі Йосип і Галина Панас, відтак саме дерево, його зрізання, перевезення і встановлення були безкоштовними для міста.

Також у Львові триває збір новорічних ялинок від мешканців. Залишити хвойні можна біля контейнерних майданчиків за адресами:

-                вул. Виговського, 34 (на майданчику біля Залізничної РА);

-                вул. Володимира Великого, 14а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай»);

-                вул. Хоткевича – біля входу в парк імені Папи Римського Івана Павла II, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці;

-                вул. Татарська, 4-8 (біля контейнерного майданчика);

-                вул. Грабовського, 2 (біля контейнерного майданчика);

-                вул. Шафарика, 16.

Також мешканці громади можуть самостійно привезти хвойні на станцію компостування, що на вул. Пластовій, 13, або в ЛКП «Зелений Львів» (вул. Замарстинівська, 167а) чи в ЛКП «Львівспецкомунтранс» на вул. Жовківській, 18. Привозити ялинки можна в робочі дні, з понеділка по п’ятницю, з 09:00 до 16:00 год.

Ялинки потрібно приносити без жодних прикрас і пакувального матеріалу – шнурків, дротів, поліетиленових пакетів. Із хвойних виготовлятимуть компост.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ