Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Головний тренер «Карпат» зіграв внічию у шахи з Василем Іванчуком

Головний тренер Олег Дулуб та його помічники Андрій Сапуга і Юрій Поклад завітали на благодійний сеанс одночасної гри із видатними львівськими гросмейстерами – Олегом Ромашиним та Василем Іванчуком.
ФК "Карпати"

Цей захід мав на меті зібрати кошти для дітей воїнів АТО, які залишилися сиротами. Сеанс одночасної гри співпав із єврокубковим матчем «Зорі» – команди, з якою «зелено-білі» гратимуть у неділю. Однак, тренери «левів» усе ж вирішили допомогти дітям. «У світі є речі значно важливіші за футбол. Коли ми дізналися, що є така можливість підтримати дітей-сиріт воїнів АТО, то, звичайно, одразу ж погодилися» – розповів Олег Дулуб.

Спершу усім бажаючим зіграти проти гросмейстерів довелося пройти процедуру жеребкування. Учасники витягали з капелюха картки, де було вписано номер столика та ім’я опонента. Олег Дулуб та Андрій Сапуга витягли сусідні місця та одного опонента – Василя Іванчука, який є одним із найсильніших та найстабільніших шахістів планети. 

Олег Дулуб спробував перевести шахову гру у футбольну площину. Спершу він зайняв оборонну позицію, ще й здивував гросмейстера несподіваним дебютом. Пізніше, коли Василь Іванчук пішов на відвертий штурм, карпатівський тренер по трохи почав переходити у неприємні для суперника контратаки. Для цього він використовував фланги, чим на тривалий період відвів загрозу від своєї території і вже змусив захищатися опонента.

Кількість учасників почала зменшуватися. Ось упав король Андрія Сапуги, здалися інші шахісти. Тим часом, на шахівниці Олега Дулуба тривала гостра гра, що після обмінів переросла в ендшпіль. Позиція не віщувала швидкого завершення гри для жодної із сторін, хоча у майбутньому, очевидно, Василь Іванчук таки здобув би перемогу, адже він мав на одного пішака більше. Та все ж сторони погодилися завершити поєдинок мировою і потисли один одному руки. 

ФК "Карпати"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ