Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ могли знищити МіГ-31К у Криму, - ЗМІ

Зазначається, що у Бельбеку дислокується 38 винищувальний авіаційний полк РФ
фото ТСН

Під час атаки по аеродрому Бельбек у тимчасово окупованому Криму можливо було знищено винищувач МіГ-31К, який є носієм ракети «Кинджал».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Крим.Реалії" та Defense Express.

"Крим.Реалії" опублікували супутникові зображення, на яких зафіксована пожежа. Вона виникла 15 травня у районі аеродрому Бельбек.

Зазначається, що у Бельбеку дислокується 38 винищувальний авіаційний полк РФ та Севастопольський аварійно-рятувальний центр. Там базуються 12 літаків Су-27, 12 літаків Су-27СМ, три навчально-бойових Су-27УБ та п'ять літаків Су-30М2.

Раніше у мережі показали супутникові знімки за 31 березня, на яких можна роздивитися, які літаки знаходилися на авіабазі Бельбек (крім тих, що перебували в укриттях, якщо такі були). На фото можна нарахувати 24 літаки і шість гелікоптерів, зокрема чотири винищувачі-перехоплювачі МіГ-31К. Ці літаки є носіями ракети "Кинджал".

Видання Defense Express зазначає, що якщо порівняти ці знімки та мапу пожеж на аеродромі Бельбек, то можна припустити, що під удар сьогодні вночі потрапили МіГ-31К.

Нагадаємо, цієї ночі у Севастополі оголошували повітряну тривогу. У мережі повідомляли про вибухи, у тому числі у районі аеродрому Бельбек. Гауляйтери заявляли, що була пожежа.

Міноборони РФ стверджувало, що Крим в ніч на 15 травня атакували. У Шойгу запевняють, що збили десяток ракет ATACMS, про пошкодження не згадували.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ