Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові відродили жіночий ватерпольний клуб "Динамо-Амазонки"

У Львові побільшало професійних команд з водного поло. Відтепер будемо вболівати не тільки за ватерпольне "Динамо", а ще й за відроджений клуб "Динамо-Амазонки", який уже представляє наше місто у Вищій лізі України (єдина жіноча ліга в Україні).
фото - Управління спорту Львова

Про це інформує Управління спорту Львова.

Головним тренер команди є Євген Скиба – старший тренер відділення водного поло КДЮСШ імені Юрія Кутенка, він же багаторічний гравець львівського ватерпольного "Динамо". До слова, сьогодні у КДЮСШ імені Юрія Кутенка успішно функціонує секція жіночого водного поло. Помічником головного тренера буде Олександр Булатов. Свого часу саме цей фахівець тренував львівських "амазонок" і вигравав з дівчатами бронзові медалі чемпіонату України. 

"Якщо відверто, то відродити жіноче водно поло у Львові я хотів давно, однак цей момент значно пришвидшився після зустрічі з теперішнім президентом Федерації водного поло України Олександром Свіщовим, - каже Євген Скиба. – Сьогодні у нашій команді є львів’янки, дівчата з інших міст, які навчаються у Львові, а також з Одеси, Києва і Дніпра. Наше завдання у дебютному сезоні – ознайомитися з лігою і потрапити у трійку кращих команд за підсумками чемпіонату. Наша команда входить в структуру ватерпольного клубу "Динамо" і офіційно була відкрита ще влітку минулого року. 

инамо-Амазонки" уже стартували у першому турі чемпіонату Вищої ліги і здобули перші залікові пункти. Після поразки у стартовому матчі від збірної Харківської області (4:19), львів’янки перемогли збірну Донецької області - 8:5 та ДНУ "Дніпро" - 14:6. На першому турі львів’янки зіграють ще один матч зі збірною Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ