Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голову однієї з міських рад Львівщини притягнули до відповідальності за преміювання родича

Голову однієї з міських рад Львівської області притягнуто до адмінвідповідальності за преміювання близького родича. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Жовківською окружною прокуратурою забезпечена участь у розгляді судом  протоколів щодо притягнення голови однієї з міських рад Львівської області до адміністративної відповідальності. Згідно рішення суду посадовця визнано винним в порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП).

Прокурорами доведено, що голова однієї з міських рад Львівської області не повідомив НАЗК про наявність реального конфлікту інтересів. Чоловік приймав рішення в умовах конфлікту – підписував розпорядження про преміювання працівників апарату міської ради. Зокрема, свого близького родича.

На даний час, відносини прямого підпорядкування у діяльності посадовця усунуті, шляхом звільнення підлеглого працівника.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним у ряді вищевказаних адмінправопорушень та застосував щодо нього стягнення у виді штрафу в розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ