Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Гончарук: Ми працюємо над тим, щоб Україна стала ʺдержавою інноваційʺ

Cьогодні, 21 лютого, за участі Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Олексія Гончарука відбулося вручення сертифікатів переможцям грантів Українського фонду стартапів, - інформує департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Фото: Урядовий кур’єр

Фонд обрав перших 8 переможців пітчинг-сесій, які отримують від держави 9 млн грн.

ʺМи вітаємо переможців першої хвилі і чекаємо нових проектів і нових ідей. Україна в глобальному рейтингу інновацій 2019 року посіла 47 місце. Поточне місце України абсолютно не відповідає тому потенціалу, який ми маємо. У нас надзвичайно талановиті люди. Саме тому був створений Український фонд стартапівʺ, — сказав Олексій Гончарук.

Він пояснив, що Фонд фінансує стартапи на початкових стадіях розвитку (pre-seed та seed). Seed грант (становить 1 млн 250 тис. грн) та Pre-seed грант (625 тис. грн). Наразі Фонд має підтримку від держави у розмірі майже 400 млн грн. Фондом вже отримано більше 1200 заявок, які знаходяться на розгляді.

За словами Прем’єр-міністра, щоб вирішити проблему розвитку інновацій, Уряд працює над забезпеченням необхідної підтримки для розвитку стартапів в Україні, щоб вони не шукали  фінансування за кордоном.

ʺМи хочемо одного, щоб стартап виникав, розвивався і був зареєстрований в Україні, щоб першими переваги від нього отримували українці, щоб про Україну говорили як про націю інноваторівʺ, - додав Глава Уряду.

Переможці діляться на дві категорії. Seed-гранти надаються розробникам вже створених продуктів, які потребують розширення та підтримки, та становлять 1 млн 250 тис. грн ($50.000). Інша категорія - pre-seed-гранти, які надаються розробникам ідей, які ще на стадії створення власного продукту. Вони отримають по 625 тис. грн ($25.000).

Довідково

Український фонд стартапів (офіційна назва: Фонд розвитку інновацій – www.usf.com.ua) за бюджетні кошти забезпечуватиме грантове фінансування компаній з інноваційним продуктом на ранній стадії розвитку. Фонд зареєстровано у грудні 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ