Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Google пояснить, чому запит 'idiot' видає фото Трампа

Генеральний виконавчий директор Google, Сундар Пічай, заперечив, що у компанії є "дехто, який сидить за завісою".

Стало відомо, що при пошуку терміна “ідіот” в результатах почали з'являтись деякі фото Дональда Трампа. У зв'язку з цим у вівторок генеральний директор компанії-гіганта “Google” Сундар Пічай під час слухання перед Комітетом Судової Палати мав пояснити членам Конгресу, чому це відбувається.

Пічай спростував різке припущення, що викривлення пошукових результатів було вчинено “людиною з-за куліс” проти консерваторів. Також він запевнив, що компанія “не втручається вручну” в пошукові запити, пише Huffington Post.

"Ми забезпечуємо динамічний пошук кожен раз, коли ви вводите ключове слово. Ми, як Google, виконували сканування та зберігали копії мільярдів сторінок у нашому індексі, тому таким чином, коли система приймає ключове слово і підбирає його відповідно до сторінок, вона оцінює його на основі більш ніж 200 сигналів ", - пояснив Пічай.

“Головними факторами при пошуку є такі речі, як релевантність, свіжість, популярність, та те як інші люди їх використовують. І виходячи з цього, ви знаєте, що в будь-який час ми намагаємось знайти найкращі результати для конкретного запиту ", - додав він під час слухання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ