Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Google працює над створення нового пошуковика на основі ШІ

Корпорація Google взялася за розробку нової пошукової системи зі штучним інтелектом (ШІ).
Ілюстративне фото Google.

Про це пише The New York Times.

Технологічний гігант намагається захистити свій основний бізнес за допомогою низки проєктів, включаючи оновлення своєї пошукової системи та створення ще однієї абсолютно нової.

Прогнозується, що оновлення під кодовою назвою Magi для існуючого браузера запропонує користувачам набагато більш персоналізований досвід, намагаючись передбачити потреби користувачів. Заплановані пошукові доповнення також зможуть відповідати на запитання про кодування програмного забезпечення та писати код на основі запиту користувача. 

Окрім того, компанія експериментує з функцією, що дозволяє людям шукати музику через чатбот.

Видання пише, що співробітники Google були шоковані, коли в березні дізналися, що південнокорейський гігант побутової електроніки Samsung розглядає можливість Google на Bing від Microsoft як пошукової системи за замовчуванням на своїх пристроях.

"Протягом багатьох років Bing також була пошуковою системою. Але це стало набагато цікавіше для інсайдерів галузі, коли нещодавно додано нову технологію штучного інтелекту", — зазначають у NYT.

Реакцією Google на загрозу Samsung була «паніка», відповідно до внутрішніх повідомлень, розглянутих The New York Times. Згідно з контрактом із Samsung, на карту поставлено близько трьох мільярдів доларів щорічного доходу. Додаткові 20 мільярдів доларів пов’язані з аналогійним контрактом Apple, який буде продовжено цього року.

Технологічні журналісти повідомляють, що конкуренти зі штучним інтелектом, як оновлений Bing, швидко стають найсерйознішою загрозою пошуковому бізнесу Google за останні 25 років, і у відповідь Google намагається створити абсолютно нову пошукову систему на основі цієї технології. Згідно з внутрішніми документами, перевіреними The Times, він також оновлює існуючий пошуковик за допомогою функцій ШІ.

Очікується, що Google опублікує інструменти для громадськості наступного місяця та додасть додаткові функції восени, згідно з плановим документом.

На першому етапі нові функції будуть доступні для мільйона осіб у США, а до кінця року компанія розширить доступ до 30 млн користувачів. Функції будуть доступні виключно в Сполучених Штатах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ