Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Google зобов'язали видаляти неточні дані з пошуковика

Суд Європейського Союзу зобов'язав компанію Google видаляти неточні дані з пошуковика, якщо користувачі можуть довести, що вони неточні.

Як інформує Reuters, справа в Суді Європейського Союзу стосувалася двох керівників групи інвестиційних компаній. Вони попросили Google видалити результати пошуку, що пов’язують їхні імена з певними статтями, які критикують інвестиційну модель групи.

Вони також хотіли, щоб Google видалив їхні невеликі фото з результатів пошуку. Компанія відхилила запити, заявивши, що не знає, чи була інформація в статтях точною, чи ні. Згодом німецький суд звернувся за порадою до Суду ЄС.

“Оператор пошукової системи повинен скасувати посилання на інформацію, знайдену в контенті, на який посилається, якщо особа, яка вимагає скасування посилань, доведе, що така інформація є явно неточною”, — заявив Суд Європейського Союзу.

Щоб уникнути надмірного тягаря для користувачів, судді сказали, що такі докази не обов’язково випливають із судового рішення проти видавців вебсайтів і що користувачі мають надати лише ті докази, які можуть обґрунтовано від них вимагатися.

У Google заявили, що відповідні посилання та фото більше не доступні через вебпошук і пошук зображень, і що вміст був офлайн протягом тривалого часу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ