Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 липня 2024 року ресурси Google Analytics 4 повністю замінять ресурси Universal Analytics

1 липня 2024 року ресурси Google Analytics 4 повністю замінять ресурси Universal Analytics. Про це повідомили в Google.

Після цієї дати Google почне поступово припиняти роботу всіх сервісів і API у межах Universal Analytics, через що до пов’язаних ресурсів більше не можна буде отримати доступ за допомогою інтерфейсу Google Analytics і відповідних API. Якщо Ви ще не перейшли на ресурси Google Analytics 4, зробіть це якомога скоріше, дотримуючись вказівок у посібнику з перенесення даних.

Експорт даних

Щоб зберегти доступ до даних ресурсу Universal Analytics, завантажте або експортуйте їх зараз. Якщо цього не зробити за допомогою одного з методів, описаних у Довідковому центрі Google Analytics, Ваші дані буде видалено назавжди, і Ви не зможете їх відновити. Якщо Ви плануєте експортувати історичні дані з ресурсу Universal Analytics 360 за допомогою інтеграції з BigQuery, наполегливо рекомендуємо зробити це негайно.

Інтеграція продуктів

Дані й налаштування Universal Analytics, які Ви переглядали або використовували через інтеграцію з продуктами для рекламодавців, видавців тощо, стануть недоступними, коли роботу сервісів буде припинено. Нижче наведено приклади.

Буде припинено відстеження нових конверсій для цілей і трансакцій електронної комерції Universal Analytics (зокрема у зв’язаних облікових записах рекламодавців). Якщо такі конверсії використовуються разом з інтелектуальним призначенням ставок, це може вплинути на ефективність відповідних рекламних кампаній.

Списки аудиторій Universal Analytics буде закрито, через що охоплення й ефективність рекламних кампаній може знизитися.

Відхилятимуться запити до API, пов’язані з ресурсами Universal Analytics (зокрема запити на видалення даних Universal Analytics через User Deletion API). Крім того, дані Universal Analytics не відображатимуться в інструментах, які працюють на основі API (як-от Looker Studio).

Надіслати запит на експорт і заповнення історичних даних із ресурсів Universal Analytics 360 у BigQuery можна лише до 30 червня 2024 року (включно). Усі експортовані дані будуть доступні в BigQuery й після цієї дати.

Буде видалено проєкти атрибуції, які були доступні в межах бета-версії відповідної функції в Google Analytics.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ