Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Google випустить чатбот, який відповідатиме за вас в месенджерах

Google випустить чатбот, який відповідатиме за вас в месенджерах. Система Reply буде пропонувати кілька варіантів відповідей на стандартні запитання, щоб ви не витрачали час на їх набір

Крім того, чатбот зможе автоматично відповідати: "Я за кермом", щоб не відволікати вас під час поїздок, і навіть розраховувати приблизний час у дорозі, орієнтуючись по геолокації телефону, пише Next Web.

Google працює над створенням чатбота, який буде відповідати на прості повідомлення в месенджерах замість вас. Лабораторія компанії Area 120 тестує нову систему під назвою Reply, яка поки сумісна тільки з Android, але в кінцевому підсумку буде працювати на Hangouts, Allo, WhatsApp, Facebook Messenger, Android Messages, Skype, Twitter і Slack.

Принцип простий: щоб не відволікати вас від роботи або водіння машини, на повідомлення на кшталт: "Привіт, як справи?" Чатбот буде автоматично пропонувати заздалегідь написані варіанти відповідей, на кшталт: "Добре, дякую, ти як?".

На повідомлення: "Ти вже в ресторані?" бот запропонує відповісти: "Скоро буду", "Так, я тут", "Вже давно" і так далі. Сенс в тому, щоб не витрачати час на набір повідомлень, що не несуть особливого смислового навантаження, а відповідати на них в один дотик.

Такими примітивними функціями Reply не обмежиться. Розробники хочуть створити режим "Не турбувати", який буде автоматично вмикатися, коли ви ведете машину. Ви не будете отримувати сповіщення про повідомлення, а бот буде сам відповідати вашим співрозмовникам: "Я за кермом, напиши пізніше".

При цьому, термінові повідомлення на кшталт: "Ти де? Ми тебе чекаємо вже півгодини" будуть відображатися, навіть якщо ваш телефон на "паузі".

Ще одна цікава функція - це "розумні відповіді". Додаток, орієнтуючись на геолокацію телефону і ваш улюблений вид транспорту, зможе пропонувати відповідь на питання: "Коли ти приїдеш додому?" з точністю до хвилини.

Також в Reply можна буде поставити режим "Відпустка", щоб він автоматично відповідав на якісь нескладні повідомлення по роботі, звіряючись з вашим календарем. Дата виходу нової програми поки не розголошується - вона ще на ранніх стадіях тестування.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ