Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Готель "Власта", Дрогобицький завод: що піде з молотка на Львівщині у 2023

Фонд держмайна оголосив плани щодо приватизації та оренди державного майна на 2023 рік.
Фото: marlin.org.ua

Начальник Регіонального відділення Фонду держмайна у Львівській, Закарпатській, Волинській областях Владислав Калинець розповів, що Фонд планує виручити десятки мільярдів гривень від продажу чи оренди держмайна, а також оренди сільськогосподарських земель вже цього року. 

Він зазначив, що сьогодні, 12 січня, Фонд держмайна проведе аукціон з продажу Сторонибабського спиртзаводу.

Також у регіоні привабливим об'єктом для готельєрів чи релокованого бізнесу стане готельний комплекс "Власта", що перебуває на балансі Міністерства оборони. 23 січня передбачено аукціон з продажу готелю. Стартова ціна приміщення становить близько 7 мільйонів гривень.

"Нас запитують, чому така низька ціна? Варто пояснити, що стартова ціна встановлюється у ракурсі вибірки двох найбільших цін: йдеться про залишкову вартість або вартість активів підприємства. Там націнки не здійснюється", — зокрема пояснив експерт. 

У 2023 році в регіоні планують виставити на продаж 25% акцій Дрогобицького нафтопереробного заводу. На аукціон виставлять також приміщення держінституцій, розташованих на вул. Золотій, Тернопільській, які давно не працюють.

Окрім того, у січні-лютому Регіональне відділення Фонду держмайна у Львівській, Закарпатській, Волинській областях проведе аукціони з продажу комплексів діючих лісових господарств на Волині та колишнього Закарпатського вертолітного виробничого об'єднання. 

Владислав Калинець додав, що переглянути всі аукціони можна в системі Prozorro або на ресурсах Фонду держмайна. 

До слова, Гал-інфо писало, що у підсумку роботи Фонду, держбюджет України поповнився на 588 млн гривень, виручених під час приватизації майна у трьох областях: Львівській, Закарпатській і Волинській.

Держбюджет отримав 588 млн гривень, виручених під час приватизації майна на заході 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ