Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ГПУ порушила справу за декларацією нардепа Івана Балоги

Генеральна прокуратура розслідує можливе ухилення від сплати податків народним депутатом Іваном Балогою(позафракційний). Про це пишуть Українські Новини з посиланням на ухвалу Печерського районного суду Києва від 15 вересня.

Кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу порушили 19 серпня.

Досудове розслідування встановило, що за 2015 рік Балога задекларував 1,1 млн доларів, 2,8 млн гривень готівкових коштів, а також 6 земельних ділянок, картину і 2 мисливські рушниці Benelli.

Водночас, за даними Державної фіскальної служби, за 1998-2015 роки депутат заробив тільки 3,4 млн гривень.

Суд задовольнив клопотання прокурора і надав доступ до електронних декларацій Балоги за 2015-2016 роки, а також до всіх виправлень і пояснень до них.

Іван Балога - брат позафракційних депутатів Ради Віктора і Павла Балог.

Нагадаємо, влітку Генеральна прокуратура порушила справи за ознаками ухилення від сплати податків стосовно народних депутатів Юрія Дерев'янка, Віталія Хомутинніка, Станіслава Березкіна, Євгена Мураєва, Олександра Вілкула.

У червні ГПУ попросила парламент зняти недоторканність з нардепа Андрія Лозового у справі про ухилення від сплати податків, але Верховна Рада відповіла відмовою.

У день закінчення подачі перших електронних декларацій, 1 листопада минулого року, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура спільно з фіскальною службою проведе перевірку декларацій половини народних депутатів, які задекларували понад $100 тисяч ібанківські вклади на суму понад 150 тисяч гривень. У разі несплати податків із цих коштів їм може загрожувати від двох до 15 років в'язниці.

Пізніше стало відомо, що Генеральна прокуратура призначила перевірки щодо 29 депутатів і почала розслідувати можливе ухилення від сплати податків Нестором Шуфричем (фракція "Опозиційний блок"), Русланом Демчаком (фракція "Блок Петра Порошенка"), Геннадієм Бобовим (група "Партія "Відродження"), Олександром Супруненком і В'ячеславом Константіновським (обидва - позафракційні). Нардеп Бобов сплатив недоїмку в бюджет, решта справ проти депутатів ні до чого не привели.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ