Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ґрайфсвальд та Дрогобич спільно протидіють коронавірусу

Німецьке місто Ґрайфсвальд та Дрогобич з 2017 р. об’єднують дружні зв’язки, які влітку 2019 р. було поглиблено шляхом підписання Договору про партнерство. Про це повідомили 15 лютого у КУ "Інститут міста Дрогобича".

З цього часу було успішно реалізовано різноманітні проекти, як, на приклад, воркшоп на тему маркетингу міста та сталого регіонального розвитку, а також розробка Case Study на відповідну тему в межах дипломного проекту студенту Університету Ґрайфсвальду.

Криза, спричинена пандемією коронавірусної хвороби, поставила всі міста, зокрема і Дрогобич, перед численними викликами, передусім у сфері надання медичної допомоги. З метою пом’якшення її негативних наслідків нашими містами в межах програми «Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу», запровадженої товариством Engagement Global зі своєю Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) за дорученням та за повного фінансування з боку Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку було розроблено проект «Ми зробимо це разом – покращення матеріального забезпечення галузі охорони здоров’я та обмін досвідом для населення Дрогобиччини в часи коронавірусної пандемії».

Тривалість реалізації проекту – з жовтня 2020 р. по березень 2021 р. Вартість проекту – 50 тис. €, з них 43125,05 євро буде освоєно в Дрогобичі:

– 800 тис. € – проведення медичних семінарів та обміну досвідом між медичними працівниками Університетської медицини Грайфсвальду та мм. Дрогобича, Стебника, Трускавця, Борислава (витрачається в Грайфсвальді);

– 512 € – проведення інформаційної кампанії;

– 613,05 € – на закупівлю обладнання.

Отримані кошти спрямовано на закупівлю медичного обладнання для КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» ДМР, проведення комплексної інформаційної кампанії за відповідною тематикою, зокрема правил  гігієни та дотримання дистанції, а також на проведення спільних медичних семінарів разом із фахівцями Університетської медицини Ґрайфсвальду. Закупівлю проводив Виконавчий комітет ДМР з подальшою передачею обладнання лікарні.

Придбане обладнання:

Назва Кількість
Апарат ШВЛ HAMILTON-C1 1
Відсмоктувачі медичні БІОМЕД 7А-23В (40 літрів) 2
Функціональні ліжка з електроприводом OSD-91V + OSD-90V 6
Протипролежневий комірчастий матрац GMA5.+GM3300/T (з компресором) 12
Насос (дозатор) шприцевий «БІОМЕД» 200A 6
Приліжкові монітори пацієнта HEACO 6
Датчик для пульсоксиметру Masimo 14 pin Radical 7, Rad 57, RAD 8, RAD 87 6
Концентратори кисню DYNMED DO2-10A (10 літрів/хвилина) 5

Станом на 11.02.2021 проведено 2 медичні семінари із запланованих 6. У першому взяло участь 39 медичних працівників, у другому – 29.

У межах проекту було розроблено інформаційні плакати, які на даний час розповсюджуються на території мм. Дрогобича, Стебника, Трускавця, Борислава та Дрогобицького ОТГ.

Електронні макети плакатів доступні для завантаження і друку всім охочим на сайті Дрогобицької міської ради.

Проект фінансується Engagement Global зі своєю Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку. 

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ