Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громада Тернополя відстояла старі тарифи, а діяльність начальника Управління транспорту перевірять

Протест тернополян проти підвищення тарифів на проїзд містом в громадському транспорті дав результати. Виконавчий комітет міської ради скасував свої попереднє рішення, а діяльність начальника Управління транспорту перевірятимуть.

«З 6 листопада у Тернополі відновиться дія тарифів на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом на рівні 3/4 гривні у тролейбусах та 4/5 гривень у маршрутках (при розрахунках «Карткою тернополянина» та готівкою)», – повідомили  на сайті Тернопільської міської ради.

У рішенні виконавчого комітету зазначено, що підставою для скасування нових тарифів стали якраз громадські протести.

«Розглянувши звернення громадськості  щодо перегляду тарифів на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом в місті Тернополі, з метою недопущення соціальної напруги в місті, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчиу комітет вирішив:», – йдеться в преамбулі рішення.

У результативній частині нового рішення виконкому, крім пункту про скасування нових та повернення до попередніх тарифів, також вказано, що міська рада замовлять незалежний аудит щодо обґрунтування розрахунку тарифів.

Крім того, однією з вимог громадськості було звільнення начальника Управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігоря Мединського. Однак, Сергієм Надалом така вимога не підтримана. Він на брифінгу, а згодом перед людьми повідомив, що наразі не має законних підстав звільнити свого підлеглого. Натомість міський голова підпише розпорядження щодо службової перевірки роботи начальника Управління ТКЗ.

Таке розпорядження №228 уже появилося на сайті Тернопільської міської ради. Згідно документу, результати перевірки міському голові мають надати в десятиденний термін.

Нагадаємо, другий день поспіль люди протестують проти підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. 4 листопада, на Театральному майдані Тернополя відбулось велелюдне транспортне віче, на якому люди вирішили прийти під стіни мерії на зустріч з головою міста Сергієм Надалом. Тому сьогодні декілька сотень тернополян зібралися на вул. Листопадовій під стінами міськради.

Terminovo.te.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ