Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадський простір на вул. Панча готують до зими

Громадський простір та водойму на вул. Панча, 8-10 облаштували на 70%. Але з початком повномасштабного вторгнення роботи на цьому об'єкті зупинили. Відтак, для того, щоб зберегти вже виконані роботи, підрядник вже розпочав мініконсервацію об’єкта.

Мінімальні, але найнеобхідніші роботи виконають відповідно до рекомендацій ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке розробило цей проєкт, повідомляють в ЛМР. 

«Облаштування озера на вул. Панча – це фантастичний проєкт. Це має бути надзвичайна зона відпочинку і рекреації для мешканців цього мікрорайону, де досить щільна забудова.

Роботи тут розпочалися у 2020 році і тривали у 2021. На сьогодні там зробили бетонну чашу, дренаж, проклали усі комунікації, зробили технічне приміщення, де будуть стояти насоси для підкачки води, зробили настил, місток, тротуари та ін. Однак, об’єкт не вдалося завершити і зараз доробити його не можемо, адже маємо воєнний стан і кошти йдуть на підтримку Збройних сил України.

Відтак, щоб зберегти від руйнування те, що вже вдалося зробити, підрядник проведе мініконсервацію виконаних робіт, відповідно до рекомендацій ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке розробляло проєкт.

Ці роботи розпочали сьогодні. Консервуємо більше озеро. Його накриють відповідним геотекстилем. Менше озеро консервації не потребує», - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Так, за рекомендаціями ЛКП «Інститут просторового розвитку», який є автором проєкту «Облаштування громадського простору та водойми на вул. Панча, 8-10», підрядник ТзОВ «БК «ЗахідНеоБуд» має викачати воду з трубопроводів і законсервувавати всі типи трубопроводів, фільтраційні колони та дренажні шахти, а також усі отвори для запобігання потраплянню води в систему циркуляції та очищення водойми. А також велику водойму покрити геотекстилем для захисту від ультрафіолетового випромінювання.

Також у мерії пояснили, що як тільки це буде можливо, роботи на цьому об'єкті відновлять. Тут ще треба облаштувати дитячий майданчик, встановити освітлення, вуличні меблі, висадити зелені насадження тощо. Тут також передбачено, що у водоймі ростимуть  спеціальні рослини, які будуть не лише милувати око, але й у природній спосіб очищати озеро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ