Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громади Львівщини напрацьовують проєкти для розвитку туризму

Представники Підберезцівської, Новороздільської, Мостиської, Рави-Руської та Турківської громад пройшли дводенний тренінг з підготовки концепцій проєктів для участі в конкурсі програми Interreg NEXT Poland-Ukraine 2021-2027. Про це інформує пресслужб ЛОР.

Кінцевим результатом навчання стануть 5 документів із пошуку та налагодження партнерства для реалізації проєктів міжнародного співробітництва.

Як поінформував виконавчий директор Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», організатор навчання Данило Сороковий, участь у тренінгу взяли громади, які зацікавлені отримати фінансову підтримку розвитку туризму (бюджет 35,87 млн євро) або підвищити ефективність державного управління (бюджет 5,11 млн євро).

«Громади працюють над такими проєктами:

  • Турківська – створення умов для розвитку екстремального туризму на озері-кар'єрі «Блакитна лагуна» (канатна дорога, навчання парапланеристів, дайвінг).
  • Новороздільська – створення візит-центру для представлення археологічних, історичних, природних та постіндустріальних пам'яток, а також відновлення 3 об'єктів на території дії проєкту.
  • Мостиська – створення міжнародного інтерактивного науково-мистецького простору на базі палацу Страхоцького у м. Мостиська.
  • Рава-Руська – відновлення гончарства в громаді (створення простору для навчання фахівців, проведення майстер-класів).
  • Підберізцівська – реконструкція території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва в с. Верхня Білка (світлове шоу, започаткування фестивалів, оновлення озера)», - розповів Данило Сороковий.

За його словами, Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» планує в перспективі організувати додатковий тренінг для наступних п’яти громад.

Програма Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 діє в рамках цілі «Європейське територіальне співробітництво» (Interreg) та Інструменту сусідства, міжнародного співробітництва та розвитку (NDICI). Програмний документ був ухвалений Європейською Комісією 30 листопада 2022 року.

Загальною метою Програми є підтримка процесів транскордонного розвитку на прикордонні Польщі та України. Як і її попередники, Програма PL-UA адресована прикордонним регіонам Польщі та України та всім неприбутковим установам із цих регіонів. Європейський Союз виділив на Програму 235,9 млн євро (214,4 млн євро – на проєкти).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ