Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громади області отримали останню партію «школяриків»

Куликівська та Буська територіальні громади, обласні комунальні установи – навчально-реабілітаційні центри «Мрія» і «Світанок, а також Винниківський науковий ліцей у понеділок, 1 травня, отримали ключі від нових шкільних автобусів.
Фото ілюстративне

Про це повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Це остання партія зі 126 «Школяриків», закуплених за контактом 2022 року коштом обласного бюджету та освітньої субвенції з держбюджету (143 млн грн) і за співфінансування територіальних громад (160 млн грн).

«Окрім Куликівської та Буської громад, новий шкільний транспорт отримали також три обласні установи, які працюють із дітьми. Це дозволить організовувати комфортний доїзд вихованців до закладів культури, наприклад, музеїв чи бібліотек, що сприятиме всебічному розвитку дітей.

Маючи державну субвенцію, за умови співфінансування з обласного та місцевого бюджетів до кінця 2023 року плануємо передати громадам ще приблизно 80 шкільних автобусів», - зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Нагадаємо, частину старих автобусів громади віддали на потреби ЗСУ, ще частина потребує заміни через тривалий термін експлуатації. 

Загалом Львівська область закупила 126 автобусів (8 з них – спеціалізовані, тобто пристосовані під потреби дітей з інвалідністю). Перші 20 автобусів громади отримали у жовтні минулого року. Більшість комплектуючих до автобусів виготовило одне з провідних українських підприємств з автобусобудування.

Також, цьогоріч у планах закупити ще понад 80 «школяриків», аби повністю покрити потреби громад у довезенні молоді до закладів освіти. 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ