Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадян Афганістану, РФ та В’єтнаму затримано на кордоні

1/2
Як інформують у прес-службі Державної прикордонної служби України, у ніч на 30 листопада прикордонники тричі у різних прикордонних загонах затримали нелегалів.

Зокрема, прикордонники Львівського загону спільно з офіцерами оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби, використовуючи наявну інформацію щодо переміщення нелегалів, поблизу державного кордону затримали трьох іноземців без документів. Зі слів затриманих, вони є громадянами Афганістану та мали намір потрапити незаконним шляхом до сусідньої країни.

Правопорушників доставлено до прикордонного відділу та складено протоколи за статтею 204-1 ч. 2 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України»

Крім того, учора прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали 41-річного громадянина РФ, який незаконно перетнув кордон в обхід пункту пропуску. Спочатку чоловік намагався потрапити в Україну  через пункту пропуску «Кучурган». Однак під час з’ясування мети поїздки, росіянин плутався у поясненнях та намагався обманути прикордонників. Він повідомив, що проживає у Калінінградській області РФ та прямує з так званого Придністров’я в Україну на похорон своєї матері. Але з’ясувалось, що його мати жива й проживає в Росії, і він навіть нещодавно з нею спілкувався по мобільному телефону. Реальну причину поїздки до нашої країни з’ясувати правоохоронцям так і не вдалося, тому чоловіку було відмовлено у перетині кордону. Проте правопорушник вирішив незаконно перетнути кордон поза пунктом пропуску, де і був затриманий прикордонним нарядом.

Наразі громадянина РФ притягнуто до адміністративної відповідальності за незаконний перетин державного кордону, йому заборонено в’їзд в Україну на 3 роки та примусово повернуто до Молдови.

А на Закарпатті прикордонники Чопського загону у взаємодії зі співробітниками СБУ та представниками патрульної поліції Закарпатської області завадили незаконному перетину українсько-словацького кордону. Так, перевіряючи наявну оперативну інформацію правоохоронці зупини автомобіль «Volvo» іноземної реєстрації неподалік Ужгорода. В ході огляду авто, в салоні транспортного засобу окрім водія, нашого співвітчизника, перебувало ще двоє громадян В’єтнаму. Іноземці зізналися, що планували поза пунктом пропуску потрапити на територію Словаччини.

Стосовно іноземців складено протоколи. Справи будуть передані в суд. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ