Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Громадянин Росії намагався перевезти в Україну сімох нелегалів

Вчора, на контрольному посту «Ужок», що на автодорозі Львів-Ужгород на межі Львівської та Закарпатської областей, прикордонники відділу «Сянки» зупинили для перевірки мікроавтобус Рено, в якому виявилося сім нелегалів з Бангладешу. Про це інформують у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

За кермом автівки перебував громадянин Російської Федерації, 1992 року народження. З ним слідували громадянин Республіки Молдова, 1985 року народження, з документами та семеро громадян Народної Республіки Бангладеш. Паспортів та документів, що б підвереджували законність їхнього перебування в Україні у інших іноземців не було. Відповідно їх було затримано в адміністративному порядку з метою з’ясування обставин справи, також були підстави вважати що перевозились вони на Закарпаття з метою подальшого незаконного переправлення через державний кордон України.

Під час перевірки бангладешці підтвердили, що мали на меті нелегально дістатися країн Західної Європи, відповідно, в їх діях є ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого частиною другою статті 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» (вчинене групою осіб).

Також прикордонники направили повідомлення працівникам Нацполіції України про виявлення в діях молдаванина ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». 

Стосовно громадянина РФ було складено документи справи про адміністративне правопорушення за частиною 3 статті 206-1 КУпАП «Незаконне перевезення іноземців та осіб без громадянства територією України», санкція якої передбачає накладення штрафу від ста сімдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією транспортних засобів чи без такої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ