Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

​Громадянин зобов’язаний повідомити контролюючий орган про зміну місця реєстрації, - ДПС

Головне управління ДПС у Львівській області рекомендує мешканцям Львівщини, які не отримали податкові повідомлення-рішення, але мають у власності нерухомість, звірити свою податкову адресу.

Податкові повідомлення-рішення надсилається платнику за його податковою адресою. Інформація щодо податкової адреси – це інформація внесена до інформаційних баз податкової служби на підставі даних представлених платником особисто. В більшості випадків дані місця реєстрації подані громадянами до податкової служби в період, коли вони звертались з метою отримання ідентифікаційних кодів. З цього часу багато хто змінив місце реєстрації, а податкову не повідомив. Податкове повідомлення-рішення надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі, тобто стару адресу. У зв’язку із відсутністю платника за податковою адресою, податкові повідомлення рішення повертаються до податкової служби як не вручені, але сума нарахувань в такому випадку попадає в борг. Платнику нараховуються штрафні санкції за несплату податку, накладається арешт на його майно. З метою уникнення такої ситуації протягом місяця після зміни місця реєстрації громадянин зобов’язаний повідомити про такі зміни контролюючий орган, де він поставлений на облік. 

Інформацію розміщено:

  • у відкритій частині Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua);
  • на офіційному вебпорталі ДПС (https://www.tax.gov.ua) ;
  • у мобільному застосунку «Моя податкова». 

Тому, у разі, якщо громадяни володіють нерухомістю, а податкове повідомлення-рішення не отримали, необхідно звернутись до податкового органу з метою уточнення даних щодо проведених нарахувань податку на нерухоме майно та своєї податкової адреси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ