Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Гройсман обіцяє підвищити зарплати освітянам

Уряд планує збільшити фінасування освітньої галузі приблизно на 10 млрд гривень, а також підвищити зарплати освітянам. Про це у своєму привітанні з нагоди 1-го вересня у своєму Facebook написав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
ФБ Володимир Гройсман

«Щиро вітаю з Днем знань кожну родину, у якій є ті, хто навчається та навчає! Інвестиції в освіту - це інвестиції в майбутнє. Ми визначили освіту як один з пріоритетів, формуючи бюджет на наступний рік, і плануємо збільшити фінасування приблизно на 10 млрд гривень. Зокрема, за рахунок додаткових ресурсів зарплати робітникам освіти з наступного року піднімуться на два щаблі тарифної сітки. Зі святом!», - написав прем’єр.

Окрім того, він додав, що стипендії були, є і будуть.

"Причому навіть двох видів - академічні, які призначаються за успіхи у навчанні, і соціальні, які мають отримувати ті студенти, хто реально потребує державної підтримки. Ці стипендії будуть призначатись за чіткими критеріями.

Ще хочу звернутись до студентів. Я б дуже хотів, щоб наші українські виші, в яких ви навчаєтесь, могли реально конкурувати із вишами європейських країн. Щоб наші випускники мали реальні конкуретні переваги на ринку праці, а не тільки дипломи. І тому ми з вами маємо змінювати нашу вищу освіту. Я запрошую вас, дорогі друзі, до того, щоб ми ці зміни - і в освіті, і в країні в цілому - робили разом. Тому що сьогодні будується Україна, у якій ви будете жити", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ