Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гройсман: "Пакунок малюка" отримали вже 270 тис. малюків та їхніх батьків

З вересня минулого року за ініціативи Уряду України введена традиція дарувати великий набір найбільш затребуваних речей кожному новонародженому малюку.

За цей період видано вже 270 тис. наборів, повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Сьогодні, 21 серпня, Глава Уряду під час засідання Кабінету Міністрів України представив поточний стан справ в економіці, соціальній сфері, сегменті освіти, медицини, оборони і окреслив основні пріоритети, які потрібно продовжити далі.

Причому, як наголосив Володимир Гройсман, турбота – це не тільки про малюків, а й про батьків. Для них працює пакет онлайн-послуг ʺЕ-маляткоʺ. Це 10 затребуваних послуг – оформлення документів, допомоги тощо. Скористатися ними можна в будь-який зручний для батьків час – через Інтернет.

Ще одна допоміжна ініціатива – проект ʺМуніципальна няняʺ – для батьків, які працюють і потребують допомоги по догляду за малюком. При офіційному оформленні няні держава пропонує компенсацію витрат на такі послуги. Вибір няні – необмежений. Оформити заявку можна так само онлайн.

А з квітня цього року діє державна допомога багатодітним сім’ям, що передбачає щомісячну виплату 1700 грн на третю і кожну наступну дитину до 6 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ