Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Грубих порушень публічного порядку на Львівщині правоохоронці не виявили

Як інформують у Відділі комунікації поліції Львівської області, загалом 21 квітня до поліції надійшло 45 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Відомості про повідомлення внесені до Журналу єдиного обліку, проводились перевірки.

Зокрема, громадяни повідомляли про спроби проголосувати без паспорта громадянина України чи пред’явивши закордонний паспорт та пов’язані з цим сварки з членами виборчих комісій, відсутність штампів на виборчих бюлетенях,  незаконної, на думку заявників, агітації «за» чи «проти» одного з кандидатів на посаду Президента України, спробу виборця проголосувати повторно, фотографування, псування бюлетенів та спроби винести бюлетені за межі виборчої дільниці та інші.

Такі повідомлення поліцейські перевіряли у всіх районах Львова, у місті Червоноград, а також у  Кам’янка-Бузькому, Турківському, Стрийському, Дрогобицькому, Самбірському, Старосамбірському, Золочівському, Перемишлянському, Сколівському, Миколаївському та Жовківському районах Львівської області.

В одному з повідомлень йшлось про те, що у Пустомитівському районі на одній з виборчих дільниць у заявника було викрадено гаманець з грошима та документами – за цим фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Інформація про усі повідомлення внесена у Журнал єдиного обліку, поліцейські проводять перевірки, за результатами яких, у випадку підтвердження інформації, будуть прийматись рішення про правову кваліфікацію.

Наразі правоохоронці продовжують працювати у посиленому режимі, також продовжує роботу координаційний штаб, створений для належного управління нарядами поліції та моніторингу ситуації на місцях.

Далі поліцейські забезпечуватимуть охорону окружних виборчих комісій та дільничних виборчих комісій до завершення підрахунку голосів. Одним з найважливіших завдань для поліції є збереження та перевезення виборчих бюлетенів та протоколів до окружних виборчих комісій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ