Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Гурт, який виконував "Лента за лентою" в Росії, дасть концерт у Львові

Гурт, який виконував "Лента за лентою" в Росії, дасть концерт у Львові. Напередодні концерту Гал-інфо мало змогу поспілкуватись з одним з учасників чоловічого вокального октету "ОРФЕЙ" Семеном Пігурою.

Нещодавно ви повернулись з гастролей у Франції, розкажіть нам як так сталось, що український гурт Орфей можна частіше побачити на концертах в Європі чим в Україні.

Так, є такий момент в нашій діяльності зараз, що більше ми пропагуємо українську пісню, українську культуру саме за кордоном. Почнемо навіть з того, що наша українська пісня, українська музика дуже ціниться в Європі, вона є дуже цікава європейцям. Зазначу, що на наших концертах в Європі 80-85% репертуару складають саме українські пісні, а решту це вже хіти світової класики.

Хто є відвідувачами ваших Європейських концертів, представники української діаспори ?

Знаєте ні. На наші концерти більше йде корінне населення. Люди йдуть на українську пісню. Це не є концерти діаспорного характеру. Звичайно наші громадяни приходять на концерти, вони дуже тішаться від цього, приходять до нас розмовляють, розпитують, але основні відвідувачі це саме корінні жителі.

А Вам не здається, що зараз українська музика стала більше затребуваною в світі чим в Україні ?

Я думаю, що українська пісня, українська музика, вона протягом свої історії завжди була затребувана там (за кордоном, - ред.) вона подобається, її люблять. Це і великі наші співаки які їздять за кордон, навіть можна почати з Крушельницької це світова співачка. І наші оперні співаки які їздили і їздять по всьому світу. Можливо не завжди тут в нас десь в Україні робився акцент на українській музиці, ми не завжди оцінювали цей матеріал, цей духовний скарб. 

Ви знаєте пісню «Два кольори» ? Цю пісню в нашому аранжуванні вже досить добре знають французи. Ми її вже два сезони туди возимо, і французам вона дуже подобається. Ми навіть переклали її частково французькою мовою, так вони її вже знають і наспівують.

Куди ще крім Франції ви зазвичай їздите з концертами ?

Крім Франції нещодавно були в Голландії, Німеччині, Австрії. Загалом всі країни Європи. В Голландії ми навіть брали участь в ранковій програмі на їхньому національному телебаченні разом з переможницею їхнього "Голосу країни".

Згадую цікавий випадок в Швейцарії. Давали концерт в обідній час на 45 хвилин в залі в самому центрі міста. Як потім розповіли організатори, концерт відбувався в обідню перерву, вхід на нього був вільний для всіх хто працює поруч, щоб люди могли в обідню вийти з офісів і отримати порцію хорошого настрою.

А в 2013 році ми були з концертом на запрошення нашої діаспори в Росії в Сургуті. Ми там як дали «Лента за лентою» то там стоячи аплодували.

Чи не хоче ваш гурт спробувати себе в сучасній музиці ?

Ми стараємось робити те, що ми можемо робити якісно і в своїй тарілці. Для сучасної музики є інші колективи які це роблять гарно і якісно, мають свого слухача. Не потрібно кидатись в різні сторони, треба робити те що ти робиш і щоб це було на рівні.

То коли Вас можна буде почути у Львові ?

25 травня ми будемо мати виступ у «Віденській кав’ярні» там ми хочемо показати найкращі зразки пісень які ми возимо в Європу.

А також готуємо великий концерт 5 листопада. Це буде концерт української пісні, сучасної української пісні та світової класики в театрі Марії Заньковецької.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ