Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Гвардійці проходять тестування на COVID-19 методом ІФА

Фото: Нацгвардія
Фото: Нацгвардія
Фото: Нацгвардія
Фото: Нацгвардія
Фото: Нацгвардія
Фото: Нацгвардія
Фото: Нацгвардія
Фото: Нацгвардія
1/4
Як повідомляє відділення інформації і комунікації Північного Київського ТУ НГУ, у Києві гвардійці проходять тестування на COVID-19 методом ІФА.

З 22 червня на базі 27-ї Печерської бригади Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України розпочато лабораторне тестування особового складу методом ІФА (імуно-ферментного аналізу). Тестування проводиться силами досвідчених медичних працівників Державної установи територіального медичного об’єднання Міністерства внутрішніх справ України.

ʺОскільки, особовий склад 27-ї Печерської бригади з перших днів залучається до проведення карантинних заходів в столиці, а саме: охорони медичних установ, відведених для лікування хворих на COVID-19, об’єктів обсервації та ізоляції, охорони громадського порядку, командуванням було прийнято рішення розпочати тестування методом ІФА саме військовослужбовців цієї бригади. Тестування надає можливість швидко виявити та встановити можливість і ступінь інфікування та своєчасно провести протиепідемічні заходи й тим самим зберегти здоров’я особового складу, їх близьких та військового колективу в ціломуʺ, — зазначає старший лікар-епідеміолог Північного Київського територіального управління капітан медичної служби Леся Купрієнко.

Нагадаємо, військовослужбовці Національної гвардії України — одна з категорій населення, якій проводять в Україні таке тестування масово для уникнення виникнення спалахів хвороби у колективах, які можуть контактувати з хворими у межах своїх службових обов'язків (як і медичним працівникам, представникам Національної поліції, Державної прикордонної служби, працівникам патологоанатомічних, судово-медичних бюро тощо).

МОЗ наголошує, що ПЛР залишається єдиним видом дослідження, який дає підстави для встановлення діагнозу ʺCOVID-19ʺ. Позитивний результат ІФА-тесту буде додатковою підставою для ПЛР-дослідження.

Використання ІФА-тестів для виявлення антитіл COVID-19 врегульоване наказом МОЗ від 20.05.2020 № 1227 ʺПро затвердження змін до Стандартів медичної допомоги „Коронавірусна хвороба“ʺ (COVID-19).

Довідково. Імуно-ферментний аналіз — це вид аналізу, за допомогою якого виявляється комплекс ʺантиген — антитілоʺ, який виробляється коли організм уражений вірусом. Цей комплекс утворюється завдяки імунологічній реакції антигену з відповідним антитілом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ