Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хакери Північної Кореї зламали комп'ютери росвиробника крилатих ракет

Хакери з Північної Кореї зламали комп'ютерні мережі російської корпорації "НПО Машинобудування", яка виробляє балістичні та крилаті ракети.

Про це повідомляє видання Reuters.

"Елітна група північнокорейських хакерів таємно проникала в комп'ютерні мережі одного з найбільших російських розробників ракет протягом щонайменше п'яти місяців минулого року, згідно з технічними даними, отриманими агентством Reuters, і аналізом, проведеним дослідниками в галузі безпеки", йдеться в повідомленні. 

За даними Reuters, пов'язані з північнокорейським урядом групи кібершпигунів ScarCruft і Lazarus таємно встановлювали непомітні цифрові "чорні ходи" в системи НВО "Машинобудування", розташованого в підмосковному Реутові.  

Виданню не вдалося з'ясувати, чи були отримані які-небудь дані під час проникнення і яку інформацію могли переглянути.

За кілька місяців після злому Пхеньян оголосив про деякі досягнення у своїй програмі створення балістичних ракет, проте неясно, чи пов'язане це зі зломом.

Зазначається, що хакери мали доступ до мереж "НВО Машинобудування" з кінця 2021 до травня 2022 року.

Новини про злом з'явилися незабаром після поїздки міністра оборони Росії Сергія Шойгу до Пхеньяну на 70-ту річницю Корейської війни, яка стала першим візитом міністра оборони Росії до Північної Кореї після розпаду Радянського Союзу в 1991 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ