Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ХАМАС не братиме участь у переговорах щодо перемир'я у Газі — Reuters

Палестинське ісламістське угруповання ХАМАС заявило, що не братиме участі в новому раунді переговорів про припинення вогню в Секторі Гази, запланованому на 15 серпня у Катарі.

Про це повідомляє Reuters.

США заявили, що очікують, що непрямі переговори триватимуть, як і планувалося, у столиці Катару Досі в четвер, і що угода про припинення вогню все ще можлива.

Ізраїльський уряд заявив, що відправить делегацію на переговори в четвер, але ХАМАС зажадав дієвого плану реалізації пропозиції від США і їх союзників, яку воно вже прийняло, а не нових переговорів.

"ХАМАС прихильний до пропозиції, представленої йому 2 липня, яка базується на резолюції Ради Безпеки ООН і промові Байдена, і рух готовий негайно розпочати обговорення механізму її реалізації. Перехід до нових переговорів дозволяє окупації нав'язувати нові умови та використовувати лабіринт переговорів для проведення нових масових вбивств", — заявив високопоставлений представник ХАМАСу Самі Абу Зухрі в інтерв'ю Reuters.

Троє високопоставлених іранських чиновників заявили, що лише угода про припинення вогню в Газі утримає Іран від прямої помсти Ізраїлю за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії на його території минулого місяця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ