Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ханський палац в анексованому Криму передали в "республіканську власність"

​Державний комітет з державної реєстрації та кадастру в анексованому Криму зареєстрував право власності на 32 об'єкти нерухомості Ханського палацу. Про це РІА "Новости" повідомили в прес-службі відомства, передає УНН.

"Серед оформлених палацових об'єктів пам'ятника загальносвітового значення - головний, гаремний, стаєнний, кухонний і світський корпуси, Соколина вежа, Мала Ханська мечеть, 11 нежитлових будівель, 3 складських приміщення", - повідомили в Держкомреєстрі.

Відзначається, що таким чином музей-заповідник "перейшов в республіканську власність".

Як повідомляли ЗМІ, 23 листопада 2015 року через відсутність електроенергії Ханський палац (Бахчисарай, Бахчисарайський палац-музей історії та культури кримських татар, художній музей - ред.) закритий для відвідувачів. 24 грудня 2015 року повідомлялося, що в будівлі палацу кримських ханів у Бахчисараї немає світла, в ньому сиро і темно, дах починає руйнуватися.

Нагадаємо, 18 березня 2014 року президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про прийняття Криму і Севастополя до складу Російської Федерації. Напередодні в Криму відбувся "референдум" про статус Криму, після чого у Верховній Раді АРК прийняли постанову "Про незалежність Криму".

14 вересня минулого року в анексованому РФ Криму пройшли "вибори" за російським законодавством до "Державної ради", а в Севастополі - в "Законодавчі збори" міста.

Міжнародне співтовариство не визнало анексію АР Крим.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ