Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Харківський літмузей відкриває у Львові проєкт "Харків – Залізобетон"

23 червня о 19:00 у Муніципальному мистецькому центрі (вул. Стефаника, 11, код на брамі 27) розпочнеться виставка Харківського літературного музею про сто років боротьби за "Слово" – "Харків – Залізобетон". Подія відбудеться в межах проєкту "Постаті "Культури". Розстріляне відродження на плакатах" Богдани Давидюк.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

"Виставка пропонує відкрити Харків як яскравий культурний, інтелектуальний осередок. Через історію будинку "Слово", від його створення і до сьогодення, автори пропонують зрозуміти, у чому полягає внутрішня сила Харкова, його творча реактивність і питомо українська ідентичність. Ідея нової виставки від Харківського літмузею перегукується з уже діючою у центрі експозицією Богдани Давидюк – Постаті "Культури".

В основі обох виставок – феномен "Розстріляного відродження": крізь постаті митців у часописі "Культура", а також через історію будинку "Слово", нам пропонують простежити історію знищення української культури у радянську епоху. Ця трагедія відбувається століттями", - зазначають організатори.

Події, які відбуватимуться навколо виставки спільно з Харківським літературним музеєм:

  • 23 червня – відкриття виставки "Харків – Залізобетон"; кураторська екскурсія від Діни Чмуж та Марини Куценко, настільна гра "Будинок Слово";
  • 24 червня о 18:00 – лекція-ігротека "Літературна академія імені Омелька Буца";
  • 26 червня о 18:00 – "Слово – Час", лекція про будинок "Слово";
  • 1 липня о 18:30 – показ фільму Дзиги Вертова "Одинадцятий" (1928 року);
  • 2 липня о 18:00 – лекція історика і літературного критика Євгенія Станісевича.

Кураторська група виставки "Харків – Залізобетон": Діна Чмуж, Марина Куценко, Тетяна Пилипчук, Сергій Кангеларі, Тетяна Ігошина, Лідія Калашникова, Олексій Юрченко, Олександра Теслюк.

Партнери: Український мистецький фонд екстреної допомоги, Львівський муніципальний мистецький центр, Мистецький Арсенал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ