Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Харків’янин постачав українок для сексуальної експлуатації в Польшу

Поліцейські Київщини перекрили канал постачання українок для сексуальної експлуатації в Польшу. Про це повідомила прес-служба Нацполіції України.

41-річний харківчанин, перебуваючи в злочинній змові з поляком, вербував дівчат 18-30 років. Зловмисник переправляли їх через Державний кордон України до Республіки Польща під виглядом подальшого працевлаштування в якості моделей. Чоловік розміщував оголошення про роботу в мережі Інтернет, а вже за кордоном дівчата дізнавалися, що насправді їм доведеться надавати інтимні послуги.

Успішну спецоперацію по викриттю та затриманню зловмисника провели оперативники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми спільно з детективами Слідчого управління обласної поліції, правоохоронцями аеропорту "Київ" та прокуратурою Київщини.  

Підозрюваного затримали під час переправлення однієї з завербованих українок рейсом «Київ-Гданськ» через пункт пропуску аеропорту «Київ».

Наразі триває комплекс слідчих дій. Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу – 60 діб тримання під вартою.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ