Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Хмельничанина підозрюють у вимаганні грошей за отримання фейкової довідки про інвалідність

На Хмельниччині правоохоронці затримали підозрюваного у вимаганні неправомірної вигоди. Чоловік хотів допомогти виготовити фіктивну довідку про інвалідність за 10 000 доларів.

Про це повідомляє поліція Хмельницької області.

На Хмельниччині чоловік запропонував знайомому, чий батько перебуває у лавах ЗСУ, виготовити фіктивну довідку про II  групу інвалідності для його матері. Таким чином це дало б чоловікові отримати офіційну підставу для звільнення із лав ЗСУ начебто для догляду за хворою дружиною.

В обмін на цю чималеньку суму коштів підозрюваний збирався вплинути на членів медико-соціальної експертної комісії однієї із лікарень.

Свою "послугу" хмельничанин оцінив у 10 000 доларів. Зловмисник встиг отримати "першого транш" — 3 тисячі доларів авансу.

27-річному місцевому мешканцю оголосили підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Наразі суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період досудового розслідування із можливістю внесення застави. Правоохоронці перевіряють причетність до вчинення злочину низки інших осіб.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ