Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хомчак розповів подробиці загибелі чотирьох українських воїнів 26 березня на Донбасі

26 березня у районі населеного пункту Шумів на Донбасі загинули четверо українських військових групи розмінування 143-го Об'єднаного навчально-тренувального центру зі складу об'єднаних сил внаслідок обстрілу ворожими снайперами.
фото з відкритих джерел

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Руслана Хомчака.

Під час свого виступу на позачерговому засіданні Верховної Ради у вівторок, 30 березня він повідомив:

"Група розмінування підполковника Коваля у складі старшини Бруска, старшого солдата Гищука спільно з начальником інженерної служби бригади старшим солдатом Барничем здійснювала огляд місцевості на предмет наявності мін і розмінування їх від протипіхотних мін ПОМ-2, які напередодні були дистанційно встановлені російськими окупаційними військами". 

За його словами, під час виконання завдань унаслідок снайперського вогню дістав смертельного вогневого кульового поранення старший сержант Барнич, командир групи підполковник Коваль, надаючи йому допомогу і здійснюючи евакуацію, внаслідок снайперського вогню, дістав несумісного з життям вогнепального поранення.

Він зазначив, що внаслідок обстрілу старшина Бруско дістав важких кульових поранень, старший солдат Гищук - поранень середньої складності.

"Старший сержант Абрамович і старший солдат Гайченко, які прибули для підтримки групи військовослужбовців, потрапили під снайперський вогонь і дістали смертельних кульових поранень", - сказав головнокомандувач.

Він наголосив, що командування неодноразово вживало заходів щодо припинення вогню з боку супротивника визначеним механізмом взаємодії між Спільним центром координації та контролю і ОБСЄ й ухвалило рішення відкрити вогонь у відповідь.

"Після відкриття вогню у відповідь противник припинив обстріли, що дало змогу надати допомогу пораненим та евакуювати загиблих", - розповів Хомчак.

Він заявив, що особливим цинізмом дій підрозділів російських окупаційних військ є те, що снайперський вогонь вівся в спини військовослужбовців об'єднаних сил з об'єкта критичної інфраструктури - водонасосной станції, через яку здійснюється постачання води і на тимчасово окуповану територію, і на територію, підконтрольну уряду України.

"Противник намагався спровокувати наші війська вести вогонь у відповідь по насосній станції для заподіяння гуманітарної катастрофи в районі міст Торецьк, Горлівка, Південне", - зазначив Хомчак.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, у п'ятницю, 26 березня, в зоні проведення ООС на Донбасі війська окупантів обстріляли позиції українських військ із забороненого озброєння під Шумами і вбили чотирьох українських воїнів, а ще двох - поранили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ