Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хомчак заявив про готовність України до наступу на Донбасі

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак заявив, що наша країна готова до наступу на Донбасі, але перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.
фото з відкритих джерел

Про це він сказав у етері програми «Бацман».

Він зазначив, що ЗСУ сьогодні готуються до різних варіантів і зокрема до наступу.

"Ми створюємо навчальні бази, нам допомагають партнери. Тому що інакше не можна. Якщо ви запитаєте, то ми сьогодні готові", – сказав він.

При цьому, як зазначив Хомчак, наступ не залежить від наказу президента, оскільки з цим ніяких проблем немає. Наступати потрібно, попередньо розрахувавши всі ризики такого варіанту розвитку подій. Так, у 2014 році перемозі України над бойовиками завадила Росія, яка наповнила Донбас своїми солдатами.

«Сьогодні не в указі проблема. У президента проблем дати команду немає. Просто треба прораховувати наслідки, сили, резерви, можливості держави. Донецьк – це багатомільйонне місто, якщо підемо в наступ, тобто ризики, що загине багато цивільного населення. Треба оцінити ризики, хто проти нас піде», – додав Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, упродовж минулої доби, 29 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ