Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«ХотАртХол» запрошує на відкриття виставки Future Simple

24 вересня d галереї «ХотАртХол» у Палаці Гната Хоткевича відкриється виставка Future Simple.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Творці виставки – ще одні переможці першого оупен-колу галереї, студенти Kyiv Academy of Media Arts, які цього року завершили навчання на піврічній програмі курсу Artist. Сам проєкт Future Simple є збірною виставкою кураторки Тетяни Павлюк. Проєкт створено навколо ідеї про те, що наше майбутнє може бути будь-яким.

Учасники презентуватимуть роботи різних художніх форм: це буде і живопис, і відеоарт, і GIF анімація. Виставка знайомить глядача з широким спектром рефлексій молодих художників на тему майбутнього.

Відкриття виставки відбудеться у п’ятницю, 24 вересня, о 19:00, за участі кураторки Тетяни Павлюк та авторок робіт експозиції Future Simple

Про що виставка Future Simple?

Незважаючи на те, що учасниками виставки є молоді художники, кожен із них має певні навички у роботі з формою: хтось працює в техніці живопису, хтось із графікою, а хтось – із перформансом. Кожен із них прийшов в академію Kyiv Academy of Media Arts, аби працювати зі змістом художнього висловлювання, з мистецтвом ідей.

Колективне переосмислення молоддю поточної концепції майбутнього і формування нового бачення нашого «завтра» – це процес, який так чи інакше відбувається зараз на території всієї країни.

«Як кураторка, я вважаю доцільним працювати над виставкою, що пропонує низку свіжих поглядів на актуальне питання. На нашу думку, втілення такого проєкту може бути цікавим не лише як робота з контекстом сьогодення, але і як привід для спілкування між художніми спільнотами з Києва та Львова, що може сприяти формуванню зв’язків між митцями з різних міст та контекстів», – вважає Тетяна Павлюк.

Концепція виставки Future Simple побудована на ідеї про те, що наше майбутнє може бути будь-яким. Ми не впевнені, що наші плани здійсняться саме так, як ми бажаємо, проте можемо свідомо обирати вектор руху і триматись його, враховуючи зовнішні обставини.

Наратив виставки вибудовано від загального до конкретного, від абстрактних питань, на кшталт: «Яким буде майбутнє мистецтва?» до питань «Якою буде Україна в 3021?». Але наратив має і другу, менш очевидну, та не менш важливу лінію: це рух від «Яким буде наше майбутнє?» до «Яким ми можемо зробити наше майбутнє?».

Учасниці виставки: Вікторія Агурєєва, Тамара Турлюн, Даша Серякова, Інга Леві, Анна Придатко, Галина Андрусенко, Поліна Пискурьова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ