Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Християни та мусульмани у Львові спільно вшанували пам’ять загиблих

Проєкт «НАБАТ» виник як протидія «синдрому звикання» до війни, як місце пам’яті і пригадування
фото пресслужби ЛМР

У львівському Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові  під час мистецького заходу «НАБАТ: роковини» вшанували пам’ять загиблих.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Проєкт «НАБАТ» виник як протидія «синдрому звикання» до війни, як місце пам’яті і пригадування. Інсталяція складається з імпровізованих «дзвонів» та розташована у Шевченківському гаю на давній дзвіниці з села Хоросно. У інсталяції використовуються не тільки канонічні дзвони і дзвіночки, а й усе, що може виконувати таку функцію: гільзи, кухлі, розпиляні міни…

Один «дзвін» символізує один день боротьби українців з початку повномасштабного вторгнення ворога на нашу землю. Кожного дня до «НАБАТу» додаються дзвони, і так триватиме до перемоги.

В межах проєкту «НАБАТ: роковини» його куратор Влодко Кауфман з командою підготували особливе видиво-гепенінг: «язики» дзвонів прикували до землі імпровізовані шнури-«розтяжки», а вогонь окопних свічок, запалених запрошеними співучасниками акції, звільнить їх у певній почерговості, і дозволить пам’яті голосно звучати, плакати, калатати у НАБАТ.

До заходу долучились: шейх Мурат Сулейманов, муфтій Духовного управління мусульман України «Умма», отець Всеволод Оліярник, ієромонах Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ, Соломія Чубай, співачка та волонтерка, Мар'ян Пиріг, музикант і художник, Ярина Короткевич, культурна менеджерка, Ольга Пужаковська, директорка театру Лесі, та багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ