Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто має право вручати повістки

Процес формування і надсилання повісток на Львівщині є важливим елементом мобілізаційної підготовки.

Важливо розуміти, хто несе відповідальність за кожен крок, які документи необхідні, і які права та обов'язки мають громадяни під час мобілізаційного періоду.

Виклик громадян до районних (міських) ТЦК СП чи їх відділів, відповідних підрозділів розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ під час мобілізації здійснюється шляхом вручення (надсилання) повістки.

Повістка формується за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів або бланк повістки заповнюється представником районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу.

Повістки мають право вручати:

  • представники ТЦК СП в межах адміністративної території, на яку поширюються повноваження відповідного центру комплектування та соціальної підтримки;
  • представники структурних підрозділів районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій) в межах адміністративної території відповідної районної чи міської держадміністрації;
  •  представники виконавчих органів сільських, селищних, міських та районних рад в адміністративних межах відповідних населених пунктів та територій;
  • представники підприємств, установ і організацій  на території своїх підприємств та в місцях виконання робіт;
  • представники розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ можуть вручати повістки резервістам та військовозобов'язаним, які перебувають на обліку в зазначених органах, на всій території України.

 

Повістка про виклик  призовника,резервіста або військовозобов’язаного до районного (міського) ТЦК СП може бути вручена особисто або надіслана засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням (поштовим відправленням з оголошенням цінності з описом вкладення) з повідомленням про вручення на адресу його місця проживання після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних, у тому числі адреси місця проживання. 

Представники, уповноважені вручати повістки, здійснюють оповіщення громадян цілодобово як самостійно, так і у складі груп оповіщення. Повістки можуть бути вручені особисто:

  • за місцем проживання або за адресою задекларованого чи зареєстрованого місця проживання;
  • за місцем роботи або навчання;
  • у громадських місцях, громадських будинках та спорудах, місцях масового скупчення людей, на пунктах пропуску (блок-постах), пунктах пропуску через державний кордон України.

Належним підтвердженням про вручення повістки є особистий підпис про отримання повістки. 

У разі надсилання повістки засобами поштового зв’язку підтвердженням може бути:

  • день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора; 
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою територіальному центру комплектування та соціальної підтримки під час уточнення своїх облікових даних;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила територіальному центру комплектування та соціальної підтримки іншої адреси місця проживання.

"Процес формування і надсилання повісток на Львівщині є ретельно організованим та відповідає всім вимогам законодавства. Наші представники мають чіткі інструкції щодо вручення повісток, і громадяни можуть бути впевнені, що їх права будуть дотримані. Працюємо для забезпечення безпеки та оборони нашої держави." - підсумував керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ